PREDAVANJE U HID NA DAN SV. FRANJE UZ VEGANSKI DOMJENAK

Tekst: HID / R. F.

Foto: NL

Hrvatsko-izraelsko društvo (HID), poziva na prvi program Društva u jesensko-zimskoj sezoni 2019./2020. godine, koji će se održati u četvrtak 3. listopada 2019. u 18 sati u prostorijama Društva, Radićeva 26 u Zagrebu. Tema programa: odnos prema životinjskome svijetu u židovskim i kršćanskim religijskim tekstovima.

HID je ovu temu izabrao jer je simbolično vezana uz dan 4. listopada, dan katoličkog sveca sv. Franje, kao velikog zaljubljenika u sve životinje i ptice, koje je smatrao dragocjenim Božjim darom i jednako im se divio kao i stvaranju čovjeka. Tom prigodom HID će podsjetiti i na riječi Propovjednika u hebrejskoj Bibliji: „Jer, doista, usud ljudi i životinja jedan je te isti. Kako umiru oni, tako umiru i one; i dišu jednakim dahom, a čovjek ničim ne nadmašuje životinju, jer sve je ispraznost. I jedni i drugi odlaze na isto mjesto: svi su postali od praha i u prah se vraćaju. Tko može tvrditi da uzlazi duh ljudski uvis, a duh životinja da silazi dolje, k zemlji?”

Nakon predavanja HID poziva sve na mali domjenak koji će u čast teme ovoga susreta biti izričito veganski. Osim toga, HID svima koji slave Novu godinu prema židovskom kalendaru želi Šana tova umetuka – Dobru i slatku godinu!

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon