PREDAVANJE O UGROŽENSTI I ZAŠTITI GLJIVA U HRVATSKOJ

Tekst: R. F.

Foto: www.mycolsoc.hr

Na Odsjeku biologije PMF-a u Zagrebu, Rooseveltov trg 6 u četvrtak, 13. veljače 2020. s početkom u 18 sati predavačica Magdalena Jambrek Fuellhart održati će predavanje pod nazivom “Ugroženost i zaštita gljiva u Hrvatskoj”.

U okviru predavanja imati ćete priliku naučiti nešto vise o gljivama, jednoj od najslabije proučavanih skupina organizama u Hrvatskoj i svijetu, s naglaskom na procjenu ugroženosti gljiva i njihovih staništa u Hrvatskoj. Predavanje će dotaknuti uzroke nestajanja gljivljih vrsta, dati pregled najugroženijih staništa u Hrvatskoj, opisati probleme pri procjeni ugroženosti gljiva te kako se IUCN-ovi kriteriji primjenjuju na gljive te dati opći pregled Crvenog popisa gljiva Hrvatske. U Crveni popis gljiva Hrvatske uvršteno je 349 ugroženih vrsta svrstanih u pet kategorija ugroženosti: 55 kritično ugroženih (CR), 77 ugroženih (EN), 119 osjetljivih (VU), 35 gotovo ugroženih (NT) i 63 nedovoljno poznatih (DD).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon