PREDAVANJE O PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI HRVATSKIH DJEČJIH IGRAČAKA

Tekst: Panopticum

Foto: EM

Uz 100. obljetnicu Etnografskog muzeja održava se predavanje iz ciklusa „Prošlost i sadašnjost hrvatskih tradicijskih dječjih igračaka“. Predavanje će održati dr. sc. Iris Biškupić Bašić, muzejska savjetnica, voditeljica Zbirke tradicijskih dječjih igračaka u srijedu, 8. svibnja 2019. u Etnografskom muzeju u Zagrebu s početkom u 18 sati.
Autorica će govoriti o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti razvoja i opstanka vrijedne nematerijalne kulturne baštine s posebnim osvrtom na Umijeće izrade dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja koje je zaštićeno na UNECO-ovom Reprezentativnom popisu svjetske baštine.

Dječje igračke koje se čuvaju u bogatom fundusu Etnografskog muzeja pripadaju dvjema muzejskim zbirkama. Zbirka tradicijskih dječjih igračaka sadrži igračke prikupljane od osnutka Etnografskog muzeja 1919. godine do danas. Druga je Zbirka dječjih igračaka i igara koja nastaje sredinom 90-tih godina 20. stoljeća igračkama djece u urbanim sredinama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon