PREDAVANJE O PRIVATNIM KARTOGRAFSKIM ZBIRKAMA KAO KULTURNOM DOBRU

Tekst: R. F.

Foto: www.researchgate.net

Hrvatsko kartografsko društvo poziva na predavanje pod nazivom “Privatne kartografske zbirke kao hrvatska kulturna baština: promišljanje mogućnosti pristupa povijesnoj građi”. Pristupom i ulaskom u nerijetko tajnovit svijet geografskih karata kao izvor obilja povijesnih i drugih sadržaja i simbola, nastojat će se pobuditi zanimanje kod najširega kruga publike. Predavanje će održati dr. sc. Dubravka Mlinarić u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21 u Zagrebu, u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine s početkom u 16.30 sati. Ulaz je slobodan.

Dr. sc. Dubravka Mlinarić diplomirala je povijest i geografiju na Filozofskome i Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i magistrirala srednjoeuropsku ranonovovjekovnu povijest na sveučilištu Central European University u Budimpešti magistarskim radom „The 17th Century Cartographic Representation of the Territories of the Kingdom(s) of Dalmatia, Croatia and Slavonia in Central European and Mediterranean Context“. Doktorsku disertaciju iz povijesti obranila je 2004. godine na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Područja njezina istraživačkog interesa jesu hrvatska povijest ranoga novog vijeka (demografski, migracijski, kartografski, ekonomski i ekološki fenomeni).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon