PREDAVANJE O MAMUTIMA U HRVATSKOJ

Tekst: Panopticum

Foto: Merdijani

U Hrvatskoj je do sada otkriveno oko 120 nalazišta mamuta. Četvrto predavanje iz ciklusa – Hrvatska u doba pleistocena nosi naslov “Priča o slonovima i mamutima”, a održat će ga dr. sc. Jadranka Mauch Lenardić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u četvrtak, 25. studenog 2021. godine u Etnografskom muzeju u Zagrebu, Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića 14.

Ciklus popularno-znanstvenih predavanja organizira se povodom 70. obljetnice Hrvatskog geološkog društva.  Za prisustvovanje predavanju potrebno je predočiti Covid potvrdu uz upotrebu zaštitinih maski.

Jadranka Mauch Lenardić rođena je 1957. godine u Zagrebu, gdje je na PMF-u, na odjelu geologije – smjer paleontologija, diplomirala 1982. Već 1983. godine upisuje poslijediplomski studij, a 1986. počela je raditi u Zavodu za paleontologiju i geologiju kvartara tadašnjeg JAZU. Magistrirala je 1989. s radom „Pleistocenski elefantidi Hrvatske“, a doktorirala je 2005. godine s disertacijom „Metrijska i morfotipska analiza zuba gornjopleistocenskih voluharica Hrvatske“. Usavršavala se na Institutu za paleontologiju u Beču, Mađarskom geološkom institutu u Budimpešti, Institutu za sistematiku i evoluciju životinja u Krakowu, terenski istraživala s njemačkim kolegama na važnom nalazištu Untermassfeld i sudjelovala u više znanstveno-istraživačkih projekata. Napisala je znanstvene, stručne i znanstveno-popularne radove, postavila izložbe i izradila elaborate radi zaštite hrvatskih geološko-paleontoloških lokaliteta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon