PREDAVANJE NA HGI: GEOZNANSTVENI SAT DR. KATARINE JERBIĆ

Tekst: Panopticum

Foto: HGI/Flinders University

Na prvom predavanju ove sezone u akademskoj godini 2021./2022., u sklopu Geoznanstvenog sata, koje će se održati putem Microsoft Teams-a u srijedu, 3. studenog 2021. u 12 sati predavanje će održati dr. Katarina Jerbić, mag. arh., pod naslovom: “The latest archeological and paleoenvironmental findings regarding the studies of the prehistoric pile-dwelling settlement in Zambratija Bay, submerged under the Adriatic Sea”.

Naime, dr. Katarina Jerbić doktorirala je 2020. godine na istraživanju arheološkog lokaliteta u uvali Zambratija kod Umaga na australskom Flinders Sveučilištu iz Adelaida.

Istraživanje je provela u suradnji s kolegama iz Hrvatskog geološkog instituta Zavoda za mineralne sirovine, koji su proveli podmorska istraživanja nalazišta koje se nalazi pod morem, uključujući interpretaciju seizmičkkih profila i geomorfoloških karakteristika uvale te bušenja i analize jezgri sedimenata za utvrđivanje paleookolišnih uvjeta i promjene razine mora tijekom holocena.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon