PREDAVANJE KAKO NASTAJU NOVI ELEKTRONIČKI UREĐAJI

Tekst: Dario Hrupec

Foto: Priroda

U petak, 17. svibnja 2019. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu, predavanje će održati Damir Škrjanec pod nazivom “Kako nastaju novi elektronički uređaji?”.

Nove tehnologije razvijaju se zahvaljujući razvoju prirodnih znanosti. I obrnuto, razvoj novih tehnologija potiče daljni razvoj znanosti. Inženjerski posao, kojim se razvijaju novi uređaji, i prirodoznanstveni posao, kojim se razvijaju nove teorije, povezaniji su nego što se obično misli, naročito u području elektronike. Predavanjem će se pokazati što je industrijski inženjering i kako se razvija moderna elektronika. Bit će dan pregled razvojnog procesa po fazama te izazovi i rješenja. Također će biti pokazani alati i tehnike za rješevanje problema te konkretni primjeri iz prakse.

Predavač Damir Škrjanec rođen je u Splitu. Završio je matematičko-informatičku gimnaziju i elektrotehnički fakultet. Više od 30 godina radi u firmi Cybrotech. Počeo je kao elektroničar i programer, a zadnjih 18 godina radi kao voditelj razvoja. U slobodno se vrijeme bavi badmintonom i glazbom te je jedan od organizatora poznatih javnih predavanja Skeptici u pubu.

Hrvatsko prirodoslovno društvo, izdavač časopisa Priroda, organizira ciklus znanstveno – popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Predavanja se održavaju dvaput mjesečno, a svako je popraćeno člankom u časopisu Priroda, jednim od najstarijih časopisa za popularizaciju prirodnih znanosti u Europi, koji izlazi od 1911. godine. Više o Prirodi uživo možete naći na mrežnim stranicama Hrvatskog prirodoslovnog društva http://www.hpd.hr/ dok su snimke nekih ranijih predavanja dostupne na http://geoset.irb.hr/priroda.html, a fotoalbum na http://lapp.irb.hr/prirodauzivo/.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon