PREDAVANJE I TRIBINA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PLANINA

Tekst: HGD

Foto: HPD Željezničar

Hrvatsko geomorfološko društvo i Hrvatsko geografsko društvo u četvrtak, 12. prosinca 2019. s početkom u 17.30 sati organiziraju popularno predavanje i tribinu povodom Međunarodnog dana planina. Predavanje će biti održano u predavaonici 1 na Geografskom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Predavanje će održati Tin Cvitković  iz alpinističkog adsjeka HPD Željezničar  iz Zagreba s temom „EKSPEDICIJA CORDILLERA BLANCA – PERU 2019.“ koja se odvijala od 24. srpnja do 6. rujna 2019.

Put ekspedicionizma je četverogodišnji projekt Hrvatskog planinarskog društva “Željezničar” (HPDŽ) s krajnjim ciljem organiziranja ekspedicije u Himalaju i provođenja značajnog uspona za hrvatski kontekst, a povodom sedamdesete obljetnice Društva 2020. godine. U projektu sudjeluju članovi triju sekcija/odsjeka HPDŽ-a: članovi Alpinističkog odsjeka (AO), Sekcije visokogorskog planinarenja (SVP) i Speleološkog odsjeka (SO). Uz zajedničke edukacije, pripreme i poduhvate tijekom cijelog trajanja projekta, planirane su 4 ekspedicije kojima zahtjevnost i visina postepeno raste: Alpe 2017., Kavkaz 2018., Peru 2019. i Himalaja kao kruna svega 2020. godine.

  1. godine ostvarena je ekspedicija u Peru u kojoj je sudjelovalo 15 članova, od kojih je jedan i član AO HPD „Željezničar” Tin Cvitković. Tin Cvitković glavnu strast planinarenja crpi iz nebesko bijelih vrhova i zelenih dolina. Od 2016. odlučuje započet svoju penjačku karijeru, a jednog dana i alpinističku. Godine 2018. upisuje ljetnu alpinističku školu u kojoj gradi svoje prve alpinističke temelje. Od mora pa do gora penje razne zaspitane smjerove do ocjene 6a+ i radi razne visokogorske uspone u Alpama i Dolomitima. Sudjeluje u serijalu ekspedicija “Put Ekspedicionizma” na kojem također posjećuje više 4-tisućnjaka. Završava lavinski tečaj 2019. godine i nastavlja graditi svoju alpinističku karijeru.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon