PREDAVANJE I STRUČNI TEREN NA MJESEČEVOM OTOKU

Tekst. Panopticum

Foto: TZ Pag

U utorak, 1. listopada 2019. održati će se uvodno predavanje u Institutu za turizam u Zagrebu za stručni teren ,,Mjesečev otok 2030. – vizija pametnog otoka”. Djelatnici Instituta za turizam i tvrtke Urbanex održati će kraće predavanje kao uvod u problematiku s kojom će se baviti sudionici na stručnom terenu na otoku Pagu od 4. do 6. listopada 2019. Predavanje je namijenjeno sudionicima stručnog terena, ali otvoreno je za i sve zainteresirane.
Neda Košuta iz Instituta za turizam prikazat će Masterplan razvoja turizma Grada Novalje i Strategiju razvoja turizma Grada Paga. Riječ je o sektorskim strateškim planskim dokumentima za najveći dio otoka Paga. Oba dokumenta su naručena od strane jedinica lokalne samouprave. U njima se problematiziraju teme turističkog razvoja i, posebice, zoniranja prostora. Naglasak je na održivom razvoju turizma.
Predstavnici Urbanexa će sudionicima skupa približiti proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, ključnog nacionalnog strateškog dokumenta za razdoblje nakon 2020. godine u kojem će biti definirana vizija razvoja te glavni razvojni prioriteti i strateški ciljevi, kao i vlastita iskustva u izradi strategije. Pametni otoci definirani su strategijom kao jedno od ključnih područja intervencije kojim će se doprinijeti uravnoteženom razvoju Republike Hrvatske, pri čemu će se sudionici skupa upoznati s obilježjima koncepta “pametnog otoka”, primjerima iz Hrvatske i svijeta, modelima praćenja njihova razvoja te mogućnostima daljnjeg razvoja pametnih otoka u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon