PREDAVANJE DRAGANE SEKULIĆ O NEFORMALNOJ LOGICI I PSIHOLOGIJI ZAKLJUČIVANJA

Tekst: D. H.

Foto: F. B.

U četvrtak, 29 rujna 2022. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu znanstveno-popularizacijsko predavanje će održati dr. sc. Dragana Sekulić pod nazivom “Neformalne logičke pogreške i zašto se prepiremo na društvenim mrežama”.

Neformalna logika bavi se analizom i procjenom zaključaka (argumenata, dokaza) u okviru svakodnevnih rasprava. Na primjerima nekoliko čestih neformalnih pogrešaka u argumentiranju, razmotrit ćemo što ih uzrokuje, zašto su teško iskorjenjive te koje specifične osobine rasprava na društvenim mrežama mogu otežati formulaciju vlastitih argumenata i procjenu uvjerljivosti argumenata sugovornika.

Dragana Sekulić završila je studij filozofije i sociologije u Zadru. Magistrirala je u području logike i metodologije znanosti u Ljubljani, a doktorirala na Sveučilištu u Zagrebu. Na sveučilišnoj razini predavala je: Logiku, Neformalnu logiku i Kritičko mišljenje. Članica je državnog povjerenstva (AZOO) za srednjoškolska natjecanja iz logike. Objavila je knjigu Psihologija zaključivanja i logika.

Podsjetimo, Hrvatsko prirodoslovno društvo organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Arhiva prošlih predavanja dostupna je na internetskoj poveznici https://hpd.hr/priroda-uzivo/arhiva-proslih-predavanja/ a videozapisi na https://hpd.hr/priroda-uzivo/videozapisi-predavanja/.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon