POZIV RF NA PROSVJED PROTIV TURSKE AGRESIJE

Tekst: RF

Foto: Embassy of the Republic of Turkey in Croatia

U utorak, 22. listopada 2019. će se u popodnevnim satima ispred turskog veleposlanstva u Zagrebu, Hebrangova 34, održati prosvjedna akcija protiv turske agresije na prostoru sjevera Sirije, poznatog pod nazivom ‘Rožava’, službeno ‘Autonomna administracija Sjeverne i Istočne Sirije’. Rožava je posljednjih nekoliko godina mjesto najvećeg otpora ISIL-u kao i poprište najvećeg socijalističkog eksperimenta te dosad neviđene mobilizacije žena u pokretu za vlastitu emancipaciju i jednakost.

Pod izlikom antiterorističkog i mirotvornog djelovanja turski režim, poznat po suradnji s ISIL-om i sponzoriranju islamističkih militanata ‘Slobodne sirijske armije’, ostvarajući svoje imperijalističke interese, vrši etničko čišćenje kurdskog stanovništva sjevera Sirije.
Ovakvi postupci predstavljaju logičan nastavak djelovanja Erdoğanovog autoritarnog režima poznatog po antiradničkim, antiženskim i antimanjinskim politikama ostvarenih zastrašivanjem, nasiljem i ubojstvima.
Ova antiimperijalistička inicijativa koju podržavaju Radnička fronta i drugi nestranački akteri ljevice se okuplja s tri zahtjeva:

  • jasna i nedvosmislena osuda turske agresije od strane RH i EU,
  • embargo i sankcije Republici Turskoj od strane RH i EU,
  • obustava djelovanja Turskih oružanih snaga na prostoru Sirije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...