POZIV NA NATJEČAJ GALERIJE SIVA

Galeriji Siva u Zagrebu, ulica Luigija Pierottija 11, poziva sve umjetnike i umjetnice, kustose i kustosice, umjetničke kolektive da se prijave na natječaj za izlaganje za 2017. godinu. Rok za prijavu je do 15. kolovoza 2016. godine. Prijave se primaju online a sve upite možete slati na adresu elektronske pošte: [email protected] . Program galerije Siva zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti. Ono je što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je u prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom od strane subkulturnih

Galerija Siva

Tekst: D. S.

Foto: www.sivagalerija.tumblr.com

Galeriji Siva u Zagrebu, ulica Luigija Pierottija 11, poziva sve umjetnike i umjetnice, kustose i kustosice, umjetničke kolektive da se prijave na natječaj za izlaganje za 2017. godinu. Rok za prijavu je do 15. kolovoza 2016. godine. Prijave se primaju online a sve upite možete slati na adresu elektronske pošte: [email protected] .

Program galerije Siva zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti. Ono je što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je u prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom od strane subkulturnih kolektiva unutar Autonomnog kulturnog centra prenamijenjen u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada kako bi postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po principu volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne subkulturne skupine – grafiti i street art umjetnika koji su je oformili 2012. godine. Galerija Siva, iako nastala od strane jedne subkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika koji stvaraju u različitim medijima, a koji nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama.

Osim toga, program je zamišljen kao pomoć umjetnicima u vidu galerije za izlaganje suvremene umjetnosti i nekonvecionalnih strujanja, te mjesta za domaću i međunarodnu kulturnu i subkulturnu razmjenu. Umjetnicima je omogućena potpuna sloboda u postavu izložbe. Galerija Siva nudi pomoć pri realizaciji programa, osigurava tehničke uvjete, pokriva putne troškove i u skladu s mogućnostima sudjeluje u produkciji projekta.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon