POZIV LGBTIQ OSOBAMA SLABIJEG MATERIJALNOG STATUSA ZA DODJELU NOVČANE POTPORE

Tekst: Panopticum

Foto: ZP

Na internetskoj stranici udruge Zagreb Pride objavljen je poziv svim trans osobama nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa da se prijave na javni poziv za dodjelu mjesečne novčane potpore u iznosu od 750 kuna, i to za razdoblje od dvanaest mjeseci. Naglašeno je da u javnom pozivu Zagreb Pride sudjeluje kao posrednica kod njegove objave i diseminacije. Prijave se zaprimaju putem elektronske pošte: [email protected] a rok za prijavu je 21. veljače 2021. godine.

Kako se nadalje navodi, za sudjelovanje u prijavi potrebno je poslati kratko prijavno pismo u kojemu se prijavitelj predstavlja donatorici i donatoru i donosi opis svoje materijalne i socijalne situacije. Po potrebi će se naknadno zatražiti dodatne informacije ili dokazna dokumentacija. Odabrani korisnici sredstva će primati uplatom na osobni tekući račun.

Javni poziv za dodjelu novčanih potpora za LGBTIQ osobe slabijeg imovinskog statusa posebno napominje kako će prilikom odabira korisnika potpore biti uzeti u obzir sljedeći preduvjeti:

  • da je trans osoba koja živi u Hrvatskoj,
  • da može ukazati na vlastiti nepovoljni materijalni i socijalni status (osobe bez jednog ili oba roditelja, osobe s jednim ili oba nezaposlena roditelja, osobe koje mogu na drugi način dokazati svoj nepovoljni materijalni ili socijalni status).

Podsjetimo, Zagreb Pride je udruga koja se zalaže za LGBTIQ osobe i zajednicu, nenormativne obitelji i društvo u cjelini te radi na dokidanju svih oblika diskriminacije uz punu promociju, poštivanje i zaštitu ljudskih prava.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon