POŽARIMA OD ZAGORJA DO DALMACIJE ZAPOČEO NAJTOPLIJI LJETNI VIKEND

Tekst: Nina Francetić

Foto: HVZ

U petak, 30. srpnja 2021. u 15:11 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Milna, otok Brač. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu na površini od 3 ha. Na intervenciji su sudjelovala 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Bol, Selca, Pučišća i Milna te dva protupožarna zrakoplova Canadair i jedan  helikopter Mi8MTV1 sa uređajem za gašenje. Požar je lokaliziran u 17:30 sati, a tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca na požarištu.

Istoga dana ŽVOC Zadar je u 11:55 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Pridrage. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 24 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Benkovac i DVD-a Novigrad i Pridraga, jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te jedan Air-Tractor. Požar je ugašen u 21:30 sati.

ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je u 15:03 satidojavu o požaru na otvorenome prostoru u Velikoj Gorici, na adresi Kolodvorska 19. Opožarena je trava na površini od 0,25 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica. U požaru je jedna civilna osoba zadobila opeklina te je zbrinuta od strane HMP.Požar je ugašen je u 15:50 sati.

U 15:59 sati zaprimljena je dojava o požaru na otvorenome prostoru na području Čičke Poljane. Opožarena je trava na površini od 30 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a Čička Poljana i Kuče.
Požar je ugašen je u 18:24 sati.

DVD Novi Marof je u 12:28 sati zaprimio dojavu o požaru u bolnici u Novom Marofu. Požarom je bio zahvaćen aparat za kisik, na kojega je bio priključen pacijent, koji je uslijed ozljeda zadobivenih požarom preminuo. Vatrogasci su izvršili evakuaciju bolničkog odjela. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Novi Marof. Požar je ugašen u 12:43 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon