POŽARI ZAHVATILI PRIOBALNE DALMATINSKE ŽUPANIJE

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

Vatrogasci Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije od nedjelje, 25. srpnja su angažirani na gašenju niza požara otvorenog prostora, od kojih je najveći izbio na području Danila. ŽVOC Šibenik je zaprimio za njega dojavu u 23:02 sati, a požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju 72 vatrogasca sa 26 vatrogasnih vozila iz DVIP-a Šibenik, JVP-ova Šibenik, Drniš, Vodice, VZ Šibensko-kninske županije te DVD-a: Drniš, Perković, Rogoznica, Šibenik, Zablaće, Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Zaton,  Pirovac, Bilice, Unešić i Tisno. Nakon svitanja upućena su i tri protupožarna zrakoplova Canadair koji od 06:09 sati djeluju na požarištu.

Na području Šibensko-kninske županije je istog dana u jutarnjim satima stigla dojava o požaru  niskog raslinja i borove šume na lokaciji Sapina Doca. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 25 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Marina, Rogoznica i Primošten te tri protupožarna zrakoplova Canadair.Požar je lokaliziran u 14 sati, a ugašen u 20:45 sati.

Također istog dana ujutro je i na lokaciji Primorski Dolac izbio požar kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 29 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Kaštel Gomilica, Mladost, “Zagora” Vučevica, Marina, Seget Vranjica, Kaštela i Trogir. Pored zemaljskih snaga sudjelovala su i tri protupožarna zrakoplova (dva Air Tractor-a i jedan Canadair). Požar je lokaliziran u 12:45 sati, a proglašen ugašenim u 14:30 sati.

Nadalje, ŽVOC Split je u 12:53 sati zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta u Otoku. Radilo se o požaru stana i eksploziji plina prilikom čega je jedna osoba zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Sinj, a intervencija vatrogasaca je završila u popodnevnim satima.

Požar otvorenog prostora na području Zatona za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu u subotu, 24. srpnja2021., a kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i hrastova šuma na površini od 60 ha i koji su gasila dva Canadaira, proglašen je ugašenim 25. srpnja u 11:59 sati. Dana 25. srpnja 2021. u 11:42 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o dva požara koja su izbila u blizini kuća na lokaciji Smoković (Zemunik Donji). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na ukupnoj površini od 34,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Zadar te pet protupožarnih zrakoplova (tri Canadaira i dva Air Tractora). Na osiguranju požarišta preko noći angažirano je 6 vatrogasaca iz JVP Zadar.Požar je proglašen ugašenim u 22:54 sati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon