POŽARI ZAHVATILI POLA DALMACIJE

Tekst: N. Francetić/Panopticum

Foto: HVZ

Državni vatrogasni operativni centar je u subotu, 18. lipnja 2022. zaprimio informacije o požarima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Dojava o požaru u mjestu Pučišća na Braču došla je u Županijski vatrogasni operativni centar u Splitu u 11:03 sati. Gori borova šuma, u gašenju sudjeluju domaće vatrogasne snage s otoka Brača, i to 60 vatrogasaca s 18 vozila. U 11:36 sati zatražene su i zračne snage jedan Canadair i Air Tractor. Gašenje je u tijeku.
U 11:52 sati zaprimljen je zahtjev za zračne snage za požar na Hvaru – mjesto Pitve kod Jelse. Gori borova šuma,  a u gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca s 10 vozila i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Osim toga, na području Splita zabilježeno je nekoliko manjih požara uz još aktivan požar u Žrnovnici koji vatrogasci drže pod kontrolom. Obzirom na nastalu situaciju, zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević pozvao je sve građane na dodatan oprez. Međutim, kako trenutno nema jakog vjetra, HVZ vjeruje da će brzo požare staviti pod kontrolu a ako bude potrebe, u pripravnosti su zračne i kopnene snage.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon