POŽARI U DALMACIJI

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

Trenutno su na području Dalmacije aktivna 4 požara otvorenog prostora, jedan na području Zadarske županije te tri na području Šibensko-kninske županije.

Na području naselja Boraja kod Šibenika došlo je do požara gdje je uslijed prometne nezgode došlo do zapaljenja okolnog raslinja. Canadair je preusmjeren na ovaj požar gdje će djelovati uz pomoć vatrogasnih snaga. Aktivan je i požar na Benkovačkoj cesti, u Šibensko-kninskoj županiji kojeg gase vatrogasci te 1 Canadair.

Međutim, u Zatonu u Šibensko-kninskoj županiji požar je došao do kuća koje su sve obranjene, ali im i dalje prijeti ugroza. Vatrogasci rade na spriječavanju širenja požara kojeg razbuktava jak vjetar, a uz domicilne snage u ispomoć su poslane i dodatne snage iz Splitsko-dalmatinske županije: 20 vatrogasaca i 7 vozila te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split. Iz zraka djeluje i jedan Canadair.

Sličan uzrok požara je i u Zadarskoj županiji gdje je izbio požar kod područja Visočane kada se, uslijed zapaljenja kombi vozila, požar proširio na travu i nisko raslinje.Nema opasnosti od širenja na objekte, a na požarište je upućen i Candair koji će gasiti uz djelovanje vatrogasnih snaga.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon