LOKALIZIRANI POŽARI KOD KLISA I NA DUGOM OTOKU

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Osim s virusom korone, Hrvatska se bori i s požarima.Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 12. kolovoza 2020. nekoliko dojava o požarima otvorenog prostora na priobalju. Gotovo istovremeno su izbili veliki požari kod Klisa i na Dugom otoku.

Požari u blizini Klisa su rezultat jakog grmljavinskog nevremena. Opožareno je 1,4 ha trave i niskog raslinja. Na gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Klis te 1 protupožarni zrakoplov Canadair, koji je išao na požar Veliki Bročanac. Požar je ugašen u 19.30 sati. Nakon toga zaprimljena je dojava o požarima raslinja na području Konjsko i Veliki Bročanac. Požarima je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na ukupno oko 20 ha. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te 30 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Zagora, Dugopolje, Solin, Vranjic i Mladost. Požar kod Konjskog je ugašen u 17.10 h. Požar kod Velikog Bročanca je lokaliziran u 17.30 sati. Na požarištu je na dežurstvu ostala DVD Zagora s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.

Nadalje, oko 12 sati izbio je požar na području Bitelić kod Peruče. Opožareno je 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj. Požar je ugašen u 17.30 sati.

Županijski vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je dvije dojave o požarima otvorenog prostora. U 14.25 stigla je informacija o požaru kod Smokovića, u kojem je izgorjelo 7 ha trave i niskog raslinja. Požar je do 16.30 sati gasilo 10 vatrogasaca s 3 vozila iz JVP Zadar.

U požaru na lokaciji Dugi Otok-Uvala Sakarun, za koji je dojava zaprimljena u 15.10 h, opožarena su 3 ha trave, niskog raslinja, makije i borova šuma. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 22 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sali i SIVP Dugi Otok. Požar je lokaliziran u 17.20 sati, a tijekom noći na dežurstvu je ostao DVD Sali.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon