POŽARI KOD DUBROVNIKA I ZADRA

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) i dalje se aktivno gasi. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića kuće u mjestu Ljubač su obranjenje. Požar gase četiri Canadaira kao i više od 60 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka dok su vatrogasci Konavala također u pripremi.

Podsjetimo, JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili su u 12:28 sati  dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) koji je zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini.

Spomenimo i kako je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora koji je izbio na granici Zadarske i Ličko-senjske županije, na području Lovinac – Jasenice, predio Sveta brda i Tulove grede. U gašenju sudjeluju vatrogasne snage, a na požarište upućen je i jedan Air Tractor.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon