POVODOM SVJETSKOG DANA GLAZBE SPLITSKI VIRTUOZI NASTUPAJU U HGZ

Tekst: N. Mesarić

Foto: B. Vukojević

Na dan 21. lipnja koji kalendarski označava prvi dan ljeta ali i Svjetski dan glazbe posvećen muzičarima svih žanrova, amaterima i profesionalcima, komorni orkestar Splitski virtuozi nastupit će u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda na donatorskom koncertu za obnovu zgrade HGZ-a. Splitski virtuozi zagrebačkoj publici pripremaju pravu glazbenu poslasticu pa će na programu biti skladatelji Franz von Suppé, Max Bruch, Ludwig van Beethoven, Gustav Mahler i Gustav Theodore Holst. Osim toga, u završnici koncerta orkestar će izvesti “Mein Shimmy” i “Fox-trot iz Loulou la languide” glasovitog splitskog skladatelja Ive Tijardovića.

Splitski orkestar uspješno djeluje pod vodstvom violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka a dosad je nastupao na mnogim pozornicama u zemlji i inozemstvu. Orkestar posebnu pažnju posvećuje odgoju glazbenika mlađe generacije kroz aktivno sudjelovanje u koncertnim programima te na seminarima i radionicama. Uz dirigenta i solistu na violi Wladimira Kossjanenka, u komornom orkestru Splitski virtuozi nastupaju na violinama Martin Draušnik, Barbara Udovčić, Ana Labazan Brajša, Annija Endija Kolerta, Svjetlana Jurić-Pešić i Ema Ivković, na violama Pavel Kondrusevich i Stipe Marinić, na violončelu Zita Draušnik i Hillary Vaden Karuza te Piero Malkoč na kontrabasu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon