POVODOM SVJETSKOG DANA ASTEROIDA U KRAPINI OTVORENA IZLOŽBA O IMPAKTORIMA I IMPAKTIMA

Tekst: M. Č.

Foto: P.G.

Povodom Svjetskog dana asteroida u Krapinskom muzeju je u četvrtak, 30. lipnja 2022. na simboličan način otvorena izložba pod nazivom „Impaktori, impakti, impaktni krateri i njihove posljedice“. Uz domaćine iz Krapine zanimljivu izložbu su postavili volonteri zagrebačke udruge ProGEO – Hrvatska. Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2022. godine.

Prema riječima autora izložbe koji su članovi udruge ProGEO Hrvatska ona je zamišljena kako bi se na neki način osvijestili ljudi o tome što je odredilo put cijelog čovječanstva ali i kako bi se našla buduća rješenja da se civilizacija zaštiti od takvih prirodnih pojava.  Naime, putem izloženih eksponata posjetitelji mogu saznati izuzetno puno o imepaktima odnosno sudarima Zemlje i svemirskih tijela, koje su moguće posljedice, kakve stijene nastaju usred takvog udara. Osim toga, zainteresirana javnost  može saznati što su to asteroidi, kometi, meteori i meteoriti, kako nastaju, te kako ih međusobno razlikujemo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon