POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VATROGASACA PREDSJEDNIK RH PRIMIO PREDSTAVNIKE HVZ

Tekst: S. R./N. J.

Foto: Ured predsjenika

U povodu Međunarodnog dana vatrogasaca, koji se obilježava na blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice. Predsjednik Milanović čestitao je i zahvalio vatrogascima na svemu što čine, na predanoj službi i pomoći hrvatskim građanima u mnogim opasnim situacijama uključujući i nesebičan angažman nakon potresa u Zagrebu.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković upoznao je predsjednika Milanovića s novom organizacijom Hrvatske vatrogasne zajednice, odnosno činjenicom da je vatrogastvo po prvi put u povijesti Hrvatske od početka ove godine ustrojeno na jednom mjestu kao tijelo državne uprave. Novi ustroj prema kojemu sada postoji i Vatrogasni stožer Tucaković je ocijenio posebno dobrim, što se i pokazalo kroz djelovanje vatrogasaca nakon potresa u Zagrebu kada su vatrogasci odradili preko 4800 intervencija, ali i kroz njihov angažman u krizi izazvanoj pandemijomkoronavirusa. Hrvatska vatrogasna zajednica je uz Hrvatsku vojsku i policiju, prema njegovim riječima, danas najjača i najorganiziranija snaga u Hrvatskoj.

Uz glavnog vatrogasnog zapovjednika, susretu s Predsjednikom Republike nazočili su predsjednik Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, član Nacionalnog odbora, Koordinacija istočne Hrvatske Željko Palković, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Franjo Gregurić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih, član Nacionalnog odbora, Koordinacija Istra, Lika i Primorje Slavko Gauš, član Nacionalnog odbora, Koordinacija Dalmacija Ivo Franušić, član Nacionalnog odbora, Koordinacija središnje Hrvatske Đuro Petrić, član Nacionalnog odbora, Koordinacija sjeverozapadne Hrvatske Nedeljko Vukalović, zamjenici predsjednika Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Dino Kozlevac i Nikica Mužević i glavna urednica časopisa Vatrogasni vjesnik Nina Francetić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon