POVODOM 30 GODINA DJELOVANJA PREDSJEDNIK RH PRIMIO PREDSTAVNIKE PLAVOG TELEFONA

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu, 20. listopada 2021. osnivače i volontere Udruge Plavi telefon koja ove godine obilježava 30 godina svog rada. Predsjednik Republike pokrovitelj je svečanog obilježavanja 30. obljetnice osnutka i djelovanja Plavog telefona, a koja će se održati 30. listopada 2021.

Udruga Plavi telefon već 30 godina pruža besplatan preventivni program savjetovanja svim građanima u Republici Hrvatskoj. Na sastanku s predsjednikom Milanovićem predstavnici Udruge predstavili su svoje projekte provedene u tom razdoblju, riječ je o 35 projekata i akcija namijenjenih djeci, mladima i odraslima. Plavi telefon je do danas primio više od 125 tisuća poziva, oko 300 roditelja i 14.000 djece koristilo je usluge Plavog telefona, a u radu je sudjelovalo više od 600 volontera.

Linija pomoći Plavi telefon i savjetovalište Otvorena vrata temeljni su programi Udruge Plavi telefon, koja provodi širok raspon programa socijalnih životnih vještina posebno djece i mladih, prevencije ovisnosti, promocije mentalnog zdravlja, pomaganja osobama s invaliditetom te pružanja podrške razvoju djece i mladih. Svi programi i projekti su oduvijek bili besplatni za korisnike. Međutim, Udruga Plavi telefon zadnjih godina ne dobiva nikakvu financijsku pomoć bilo koje državne ili gradske institucije.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su osnivači Plavog telefona Miroslav Vučenović i Željko Pervan, savjetnik Miran Vučenović te volonteri Natalija Bogdanović, Gordana Šimunković, Marijana Žitnik Sedak, Nives Butorajac Radiček, Maja Sekulić, Zdravko Bokulić i Domagoj Lindinger. Uz predsjednika Milanovića sastanku je nazočila savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon