POVJERENSTVO O NEPRAVOMOĆNOJ PRESUDI UPRAVNOG SUDA U PREDMETU TUŽITELJA PLENKOVIĆA

Tekst: PZOOSI

Foto: Nova Tv/Panopticum

S obzirom na veliki broj medijskih upita vezanih za presudu Upravnog suda u Zagrebu u predmetu tužitelja Andreja Plenkovića kojom je poništena odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u predmetu imenovanja veleposlanika Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, a kojom je Povjerenstvo utvrdilo da je dužnosnik Andrej Plenković povrijedio načela djelovanja propisana člankom 5. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Povjerenstvo ističe da je navedena presuda nepravomoćna te će Povjerenstvo protiv iste podnijeti žalbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

Povjerenstvo nadalje ističe da će, vezano za utvrđivanje povreda načela djelovanja propisanih člankom 5. Zakona, nastaviti sa dosadašnjom praksom koje je potvrđena i presudom Visokog upravnog suda Republike Hrvatske od 12. rujna 2019. godine u predmetu tužitelja Jasmina Bajića.

Potrebno je dodatno obrazložiti da je navedena presuda Visokog upravnog suda donesena nakon odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske od 2. srpnja 2019. godine u predmetu Tomislava Karamarka, a na koju se u svojoj prvostupanjskoj presudi poziva Upravni sud u Zagrebu.

U Zagrebu, 9. ožujka 2020.                          Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon