POVEĆAN BROJ VATROGASNIH INTERVENCIJA ZBOG KIŠNOG NEVREMENA

Tekst: Nina Francetić

Foto: HVZ

Kišno nevrijeme prouzročilo je plavljenje objekata i prometnica te povećan broj vatrogasnih intrevencija. „Situacija na području Sisačko-moslavačke županije je kritična na 3 mjesta: u Mečenčanima, u Općini Donji Kukuruzari, gdje je voda prešla preko ceste i ušla u jedan kontejner, a na terenu su 2  DVD-a s 3 vatrogasaca iz DVD-ova Hrvatska Kostajnica i Donji Kukuruzari. U Gornjoj Gračenici vatrogasci rade na prepumpavanju kanala koji plavi, a na terenu je 14 vatrogasaca iz DVD-a: Donja i Gornja Gračenica te Volodera.  Na području Kutine je zabilježeno 48 ispumpavanja i 6 ispiranja kolnika, a na terenu je 38 vatrogasaca, od čega 20 pripadnika iz 7 DVD-a te 18 pripadnika JVP Kutina“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh. Dodao je kako je situacija relativno dobra, vatrogasci su na terenu i rade na sanaciji gdje će ostati do potpunog smirivanja situacije.

I u Zadarskoj županiji u kojoj je došlo do velike količine oborina na području Bibinja i Sukošana, nastavlja se ispumpavanje vode iz objekata. Putem aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“ danas je zabilježeno 10 odrađenih tehničkih vatrogasnih intervencija ispumpavanja vode, u kojima su angažirana 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila. Veći dio intervencija odrađuje se na području Sukošana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon