POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA POTICANJE, IZDAVANJE I NAPLATU FANTOMSKIH FAKTURA

Tekst: B. D.

Foto: GI

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda potvrdilo je u utorak, 17. prosinca 2019. optužnicu protiv nekadašnjeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) tereti Todorića da je gospodarskim zloporabama oštetio koncern Agrokor za 1,25 milijuna eura. Osim Todorića ŽDO u potvrđenoj optužnici tereti i Antu Huljeva, Pirušku Canjugu i austrijsku državljanku De Rossi za poticanje i pomaganje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Da podsjetimo, Ivica Todorić kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor financija u koncernu Agrokor su, prema sumnjama tužiteljstva, 2013. godine zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna Agrokor omogućili plaćanje fantomske fakture na iznos od 1,25 milijuna eura za savjetodavne usluge u korist švicarskog trgovačkog društva. De Rossi, kao odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljstvo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla u izdavanju fantomskog računa švicarskog trgovačkog društva, a trećeokrivljenoj Piruški Canjugi, nekadašnjoj članici uprave Agrokora, stavlja se na teret da je sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog Todorića  i četvrtookrivljenice De Rossi. Nadalje, u optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Ante Huljev i Piruška Canjuga a ne austrijska državljanka De Rossi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon