PODACI KOJI UKAZUJU NA PORAZ DEMOGRAFSKE POLITIKE RH – U SENJU PRAZNO 60% STANOVA

Tekst: B. Matijević

Foto: L. Hoffmann

Državni zavod za statistiku RH objavio je podatke koliko je praznih stanova po gradovima i općinama. Posebno bodu oči podaci u turističkim mjestima Republike Hrvatske. Među njima se posebno ističe Senj kojeg bi se slobodno moglo nazvati gradom praznih stanova. Prema službenim podacima države, u Senju je 2.600 stanova nastanjeno dok je 3.800 stanova potpuno prazno. Dakle, 60 posto stanova u gradu pod Nehajem je prazno odnosno kako službena statistika navodi – nenastanjeno.

Nadalje, u Crikvenici 4.100 stanova je nastanjeno, a 2.300 stanova je nenastanjeno, odnosno 36 posto stanova je na području Grada Crikvenice prazno. U susjednom Novom Vinodolskom 1.800 stanova je nastanjeno, a 1.200 stanova nenastanjeno, odnosno u Novom Vinodolskom je 40 posto stanova prazno dok u cijeloj Vinodolskoj općini u 35 posto stanova ne živi nitko.

U Bakru statistika navodi kako ima 2.870 stanova u kojima netko živi dok je 730 stanova bez stanara. Kraljevica ima 1.600 stanova u kojim svakodnevno netko stanuje dok je evidentirano 500 stanova u kojima nema nikoga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon