PONOVO BUKNULI POŽARI KOD ŠIBENIKA

Tekst: N. Francetić

Foto: MORH

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je u utorak, 16. kolovoza 2022. u 15:17 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja. Na intervenciji gašenja požara angažirane su vatrogasne snage iz JVP Šibenik, DIP Šibenik, ŽVZ, dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice sa 45 vatrogasaca i 15 vozila. U gašenju požara sudjeluju i četiri Canadaira.

Požar na području Vrpolja i dalje je aktivan, a u gašenju su trenutačno angažirana 3 Canadaira i 3 Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića za sada je opožareno oko 100 ha guste borove šume.

Dodajmo i kako je požar otvorenog prostora na otoku Kakan na kojem su djelovala 3 Air Tractora te 21 vatrogasac sa 4 vozila lokaliziran u 17:59 sati. Opožareno je oko 3 ha površine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon