POLJSKI PREDSJEDNIK IZJAVIO DA LGBT POKRET NIJE ZA ČOVJEKA VEĆ IDEOLOGIJA

Tekst: B. D.

Foto: Milenio

Kako prenose EU mediji, poljski predsjednik Andrzej Duda optužio je u subotu, 13. lipnja 2020. LGBT pokret za širenje ideologije i ideja koje su još štetnije od komunističke ideologije i rekao da se slaže s drugim konzervativnim političarem koji je izjavio da “LGBT nije pokret za čovjeka, već ideologija.” Dudine riječi izrečene su u gradu Brzeg u Poljskoj dok je držao skup za predstojeće predsjedničke izbore. Naime, LGTB pokret postaje važna tema kampanje na predsjedničkim izborima u Poljskoj jer se odvija predizborna utrka između aktualnog predsjednika Dude, kojeg podržava najjača stranka u Poljskoj  konzervativni PiS, i gradonačelnika Varšave Rafala Trzaskowskog, kojeg podupire LGTB pokret i razne ljevičarske i neoliberalne udruge.

Da podsjetimo, ako postoji ijedna država u Europi koja može najmeritornije ocijeniti pogubnosti ideologija nacizma i komunizma u 20. stoljeću, to je sigurno Poljska. Razarana i uništavana od oba mračna totalitarna sustava, u kojima su ubijeni i deportitani u logore milijuni Poljaka, danas ima najviše moralno i povijesno pravo na kritiku svih ideologija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon