POLITIČKO RASULO U SISKU – GRAĐANI NE ZNAJU TKO UPRAVLJA GRADOM

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Sisak

HDZ grada Siska prozvao je u ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. gradsku vlast za sporu i neučinkovitu obnovu nakon potresa, ustvrdivši kako je novac iz Fonda solidarnosti za obnovu Siska propao, jer nije iskorišten. Naime, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Siska, Tomislav Kralj izjavio je za medije kako se građani Siska pitaju gdje je cijelo ljeto bila sisačka gradonačelnica.

Nadalje, kazao je da su od prošle sjednice Gradskog vijeća prošla tri mjeseca, a na dnevnom redu prve sjednice nakon ljetne stanke nema ni riječi o obnovi.

Novac iz Fonda solidarnosti za obnovu Siska je propao, jer nije iskorišten. Za razliku od Siska, potresom stradali gradovi Petrinja i Glina, također provode obnovu gradskog središta, a jedino se Sisak i Kristina Ikić Baniček nisu prihvatili posla obnove, izjavio je Kralj.

Zbog toga mnogi oštećeni objekti predstavljaju i dalje opasnost za građane. Grad je nakon potresa ostao bez škola, kazališta, kina, muzeja, Starog grada i drugih objekata koji predstavljaju povijesni i kulturni identitet grada.

Tijekom ljeta, rekao je Kralj, nije bilo ni gradonačelnice ni njenog zamjenika kojem je profesionalni posao u stranci važniji od grada. Zbog toga se ne zna tko je upravljao Siskom u posljednja dva mjeseca, koja su obilježili nevrijeme i poplave. Naime, od svih objekata planiranih za obnovu nakon potresa završena je samo zgrada u Gajevoj 1, u koju se uselio Ured gradonačelnice. Od ukupno 27 milijuna eura predviđenih za obnovu sisačkih objekata, potrošeno je nešto manje od 5 milijuna aura, tvrdi Tomislav Kralj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon