POKRET ZA MODERNU HRVATSKU PREDSTAVIO NOSITELJE LISTI ZA PARLAMENTARNE IZBORE

Tekst: Panopticum

Foto: PMH

Pokret za modernu Hrvatsku predstavio je u nedjelju, 13. lipnja 2020. u Zagrebu nositelje svojih listi i politika za parlamentarne izbore  2020. godine. Liste Pokreta nosit će predsjednik Pokreta Damir Gašparović, te ravnatelji zagrebačkih gimnazija – Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog i Želimir Čečura, ravnatelj Xlll Gimnazije. Cilj Pokreta je da Hrvatska u idućih sedam godina udvostruči BDP, utrostruči proizvodnju hrane te udvostruči mirovine i plaće.

Damir Gašparović, predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku u svom obraćanju je istaknuo kako mu je posebno zadovoljstvo da se Pokretu pridružuju stručni i vrijedni ljudi jer na sve probleme koje Hrvatska vuče već trideset godina, mogu odgovoriti samo sposobni i stručni ljudi. Dosadašnja politika koja je obilježila Hrvatsku od njenog osamostaljenja, dovela nas je u poziciju da smo među pet zemalja na planetu koje nisu dostigle BDP iz 1986. godine.

Damir Jelenski, ravnatelj zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog istaknuo je da nije više mogao mirno promatrati kako Hrvatska tavori u osrednjosti, već je spreman uložiti svu svoju energiju da podigne razinu obrazovanja svih hrvatskih građana, od učenika do umirovljenika. Hrvatski građani ne mogu prihvatiti besperspektivnost, iseljavanje i siromaštvo, zato smo svi mi tu da im vratimo dostojanstvo i osiguramo optimizam te sretan i bolji život.

Želimir Čečura, ravnatelj Xlll zagrebačke gimnazije istaknuo je da želi državu koja će biti svjetski vrh, ali ne samo u nogometu. Ne možemo se pomiriti sa stavom da je nešto tek dobro, sve može i mora biti vrhunsko i odlično. Hrvatskoj trebaju hitne reforme, od radikalnog smanjenja broja saborskih zastupnika i njihovih povlastica, do temeljite i brze reforme pravosuđa te hitne promjene teritorijalnog ustroja cijele domovine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon