POKRENUTA PETICIJA PROTIV PAPE FRANJE

Tekst: Panopticum

Foto: Reuters

Kako javljaju svjetski mediji, poglavar Katoličke Crkve, papa Franjo, prozvan je heretikom od 19 svećenika i teologa, koji su pozvali ostale biskupe da liše papu njegovih ovlasti. Na čelu s jednim od najpoznatijih britanskih teologa Aidanom Nicholsom svećenici su sastavili otvoreno pismo na 20 stranica u kojem opisuju štete koje su napravile Papine riječi i djela za Katoličku Crkvu. U pismu napadaju Papu što nije bio čvrst do kraja u borbi protiv pobačaja i što previše prihvaća muslimane, protestante i homoseksualce. Zamjeraju mu i, kako kažu, naklonost prema svećenicima optuženima za spolno zlostavljanje.

Svećenici se u pismu referiraju na Papin dokument iz 2016. godine pod nazivom Radost ljubavi, u kojem poziva na neosuđivanje članova zajednice koji su griješili, kao što su na primjer oni iz razvedenih brakova Papa je, protivno Crkvenom nauku, izjavio da je to što postoji mnogo religija Božja volja te da su Martin Luther King i reformacija dali teološke dobrobiti. U pismu od biskupa traže da poruče papi Franji da se odrekne krivovjerja, a na kraju pozivaju ljude da potpišu online peticiju protiv pape Franje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon