FUNDRAISING – POKRENUT PROGRAM PODRŠKE NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA

Tekst: T. Šarčević

Foto: Erste banka

Do 25. studenog 2022. godine otvorene su prijave za program pod nazivom „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising. Program u koji se bira 11 organizacija pokrenuli su Erste banka, ACT grupa i Panda komunikacije uz financijsku podršku ERSTE zaklade.

Cilj programa je pomoći organizacijama da fundraisingom dođu do financijske stabilnosti. Organizacije civilnog društva (OCD) u najvećoj se mjeri, naime, financiraju iz javnih izvora koji zahtijevaju dugoročno planiranje i ne pokrivaju određeni dio troškova, zbog čega je upravo fundraising jedno od najboljih alternativnih rješenja za financiranje.

Kroz edukaciju i mentorstvo, u programu „Ostavi dobar trag“ provodit će se analize financijskog zdravlja OCD-ova, izrađivat će se fundraising strategije za njihove projekte te će se pripremati fundraising kampanje. Naime, udruge, zaklade, ustanove i druge organizacije civilnog društva kao najveći izazov u radu obično ističu financiranje.

S druge strane, najnovije istraživanje o filantropiji u Hrvatskoj pokazuje kako je 43 posto hrvatskih građanki i građana voljno donirati ili svoj novac uložiti u proizvode i organizacije koje se bave važnim društvenim i ekološkim izazovima. Navedeni program je pokrenut upravo kako bi se povezale te dvije strane te poboljšala suradnja civilnog i korporativnog sektora.

Jedanaest neprofitnih organizacija odabranih u program „Ostavi dobar trga“ dobit će edukacijsku, mentorsku i komunikacijsku podrške za fundraising, a najbolja od njih i dodatnu individualiziranu podršku Panda komunikacija vrijednu 8 tisuća eura za provedbu svoje kampanje. Više informacija o programu i prijavni obrazac dostupni su na internetskoj stranici https://act-grupa.hr/ostavi-dobar-trag/.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon