POKRENUT INTERNETSKI SERVIS ZA OCJENJIVANJE ZDRAVSTVENIH USLUGA

Tekst: N. Serdarević

Foto: Zdravstveni opservatorij

Zdravstveni semafor, internetski servis za ocjenjivanje zdravstvenih usluga od strane pacijenata i zaposlenika u zdravstvenom sustavu, nedavno je pokrenut na inicijativu nekoliko udruga i akademske institucije koje su okupljene u mrežu Zdravstveni opservatorij.

Zdravstveni semafor za cilj ima prepoznavanje potreba građana i specifičnih problema s kojima se susreću, a posebno ugroženih društvenih skupina, koji imaju najviše problema s pristupom zdravstvenim uslugama. Prvi rezultati upitnika bit će objavljeni do kraja listopada 2023. godine.

Prikupljanjem iskustava pacijenata i zdravstvenih radnika Zdravstvenim semaforom usmjerava se pažnja javnosti i donositelja odluka na probleme zdravstvenog sustava, pojedinih ustanova i praksi, koji muče veliki broj građana u Hrvatskoj. Stoga članice Zdravstvenog opservatorija pozivaju građane te zdravstvene radnike da u što većem broju ispune upitnik, kako bi stručnjaci okupljeni u Zdravstveni opservatorij detektirali probleme u zdravstvu i kreirali što kvalitetnije preporuke donositeljima odluka za potrebna poboljšanja. Zdravstveni opservatorij trenutno broji 30 članica, od čega 24 organizacije civilnog društva, 5 znanstvenih institucija i jedan sindikat.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon