PODVODNI TEČAJEVI ICUA I NAS 2019.

Tekst: Panopticum

Foto: ICUA

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru u suradnji s Nautical Archaeology Society (NAS) nastavlja organizirati tečajeve i tijekom 2019. godine. NAS-ovi tečajevi ne daju samo uvod u temu podvodne arheologije, nego polaznicima nude priliku da steknu vještine i iskustvo, omogućujući im da sudjeluju u projektima i terenskom radu diljem svijeta i  možda pokrenu vlastite projekte u budućnosti.

Organizacijski tim MCPA će tijekom 2019. provoditi NAS tečajeve koji će se održati u blizini srednjovjekovnog gradića Bala u Istri. Ove godine će se kao službenik za obrazovanje (Education Officer) tokom predavanja i vježbi na tečaju pridružiti i Peta Knott iz NAS-a. Teorijska predavanja i praktične vježbe će se održavati u ronilačkom klubu „Old Diver“ koji se nalazi u sklopu autokampa Mon Perin.

Raspored:
– NAS Uvod u priobalnu i podvodnu arheologiju – 16. svibnja 2019.
– NAS I Prvi stupanj priobalne i podvodne arheologije od 17. – 18. svibnja 2019.
– Nas II Praktični rad na podvodnom terenu radi prikupljanja podataka u svrhu pisanja završnog rada će se odvijati u periodu od 16. – 22. svibnja 2019. na arheološkom nalazištu brodoloma kod otočića Mala Sestrica u blizini Rovinja.

Dodatne informacije:
Tečaj uvoda u priobalnu i podvodnu arheologiju će se sastojati od teoretskih predavanja – vrste podvodnih nalazišta i metode datiranja, podvodni nalazi, 2D dokumentiranje, te praktičnog dijela – crtanje na kopnu i pod vodom (jedan uron). Prvi dio tečaja priobalne i podvodne arheologije će se sastojati od teoretskih predavanja – provođenje arheološkog projekta, lociranje i upoznavanje nalazišta, sigurnost tijekom izvođenja projekta i logistika, 3D dokumentiranje, briga o nalazima, aktivnosti nakon iskopavanja te praktičnog dijela – upoznavanje nalazišta i dokumentacija nalazišta (dva urona).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon