PODRAVKA OTVARA NOVU TVORNICU TJESTENINE

Tekst: Panopticum

Foto: Podravka

Nakon što je prije nekoliko dana Podravka uvela novi korporativni logotip Grupe te time predstavila budući vizualni identitet tvtke, koprivnička tvornica prehrambenih proizvoda u petak, 19. siječnja 2024. godine svečano otvara novu tvornicu tjestenine u koprivničkoj industrijskoj zoni Danici. Pokusni rad tvornice započeo je u rujnu 2023. godine, a početkom ove godine krenula je komercijalna proizvodnja. Novi pogon obuhvaća različite tehnološke procese i to od preše, sušača, hladnjaka, transportera te strojeva za punjenje i kartoniranje.

Investicija je ukupno vrijedna 14 milijuna eura te predstavlja jedno od najvećih ulaganja u sklopu strategije poslovanja Podravke do 2025. godine s planom godišnje proizvodnje od ukupno 6.300 tona tjestenine.

Novom, potpuno automatiziranom proizvodnom linijom, Podravka će na tržište plasirati program tjestenine kao što su fusilli, penne, pipe rigate, chifferi, celanti, fidelini i rezanci sa špinatom. Osim toga, novi tvornički pogon Podravke proizvoditi će i industrijsku tjesteninu koja će završavati u već dobro poznatim Podravkinim juhama.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon