PODNESENA KAZNENA PRIJAVA ZA PROTUZAKONITO FINANCIRANJE POLITIČKIH STRANAKA

Tekst: Panopticum

Foto: Možemo!

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe podnio je zajedno s odvjetnikom Željkom Olujićem kaznenu prijavu protiv kandidata platforme Možemo! za zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog nedopuštenog financiranja političkih aktivnosti novcem iz inozemstva.

Saborki zastupnik Mlinarić proširenom kaznenom prijavom, a kako bi se ispitali transferi i kolanje novca iz inozemstva, uz Tomaševića, za nedopušteno financiranje političkih stranaka i kandidata tereti stranke Možemo! i Zagreb je NAŠ!

Ističući da nije kandidat na predstojećim lokalnim izborima, poručio je da je financiranje političkih stranaka iz inozemstva suprotno Ustavu i zakonu. Pozvao je sve hrvatske političke stranke da se izjasne je li njima “normalno da politička stranka iz Njemačke financira političku stranku u Hrvatskoj”.

Za kazneni predmet protiv aktera platforme Možemo! bit će nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a podnositelji su uz kaznenu prijavu priložili i izvještaje o prihodima i rashodima Tomaševićevog Instituta za političku ekologiju od 2015. do 2020. godine.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon