POČEO BIG BROTHER ZA ČELNU POZICIJU U DORH

Tekst: Panopticum

Foto: M. V.

Nakon što je Vlada razriješila Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, mišljenje na odluku mora dati Odbor za pravosuđe, a konačnu odluku donosi Sabor. Nakon toga, Državnoodvjetničko (DOV) vijeće ima rok od 30 dana da uputi javni poziv kandidatima za izbor Jelenićeva nasljednika. Kandidati potom imaju 30 dana za prijavu i dostavljanje CV-a i program rada. Vijeće će odrediti kandidate, dostaviti popis Vladi koja nakon toga vrši odabir kandidata i šalje u Sabor na potvrđivanje. Prema posljednjoj izjavi premijera Plenkovića imenovanje novog GDO može se očekivai sredinom travnja 2020.

Kako navode neki mediji, u pravosudnim krugovima već se spekulira tko bi mogao biti novi šef DORH-a. Kao moguća kandidatkinja spominje se dosadašnja Jelenićeva zamjenica Zlata Hrvoj-Šipek koja će privremeno obnašati dužnost GDO do izbora. Osim trenutne obnašateljice dužnosti GDO, koju gura karlovački pravosudno-odvjetnički loby, spominju se i druga imena kandidata s poduže liste tužitelja DORH-a i Uskok-a, ali i lokalnih ŽDO-a. Međutim, dok se ne pojave služebene kandidature sve ostaje u domeni spekulacija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon