PMF: ZNANSTVENIK MIRKO PLANINIĆ IZABRAN ZA DEKANA

Tekst: Ž. Č.

Foto: CERN

Fakultetsko vijeće Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na elektronskoj sjednici održanoj 21. svibnja 2020. izabralo je prof. dr. sc. Mirka Planinića, dosadašnjeg prodekana za financije, za novog dekana fakulteta za mandatno razdoblje od dvije akademske godine. Dr. Planinić će naslijediti aktualnu dekanicu Aleksandru Čižmešiju.

Riječ je o vrsnom znanstveniku koji se bavi istraživanjima u eksperimentalnoj fizici elementarnih čestica. Javnosti je postao poznat po izjavi da znanost i vjera mogu biti u međusobnome skladu. 2019. godine postavljen je u zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju. Prof. Planinić objavio je u koautorstvu više od 350 znanstvenih radova koji su citirani preko 21.000 puta.

Bavi se istraživanjima u eksperimentalnoj fizici elementarnih čestica i član je Upravnog vijeća Instituta Ruđer Bošković i Vijeća CERN-a kao predstavnik Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon