PMF: PREDAVANJE KRISTINE PONGRAC U SKLOPU TRIBINE GEOGRAFSKI PONEDJELJAK

Tekst: Panopticum

Foto: GC Varaždin

Nakon dulje vremena, 13. lipnja 2022. godine u sklopu tribine Geografski ponedjeljak na zagrebačkom PMF-u održati će se predavanje Kristine Pongrac pod nazivom “Iskustvo pristupa u zaštiti prirode i radu s prirodom kroz umjetnost i kulturu”. U online predstavljanju različitih aktivističkih i artivističkih praksi multimedijalna umjetnica Kristina Pongrac prezentirat će nekoliko zanimljivih oblika očuvanja prirode kroz kulturu i umjetnost. Kroz svoj rad predstavit će nekoliko ekoloških kampanja, društveno-kulturne inicijative, pojedinačne suvremene umjetničke instalacije i konceptualne bioart radove. Predstavljanje će biti putem Zoom platforme i otvoreno za sve studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Podsjetimo, Kristina Pongrac ima bogato iskustvo rada u civilnom sektoru na polju ekologije i kulture izradom ali i u provedbi različitih kulturnih i umjetničkih projekata te ekoloških kampanja: Remont Drave i Podravine, Dosta je! Nedamo Dravu!, Zasadi stablo, ne budi panj!, Planet deponija i dr. Kao vanjski suradnik Pongrac kontinuirano provodi edukacije i radionice na temu održivosti i kreativnosti.

Svoj konceptualni i angažirani umjetnički rad realizira u medijima grafike, mozaika i prostornih instalacija, koje je izlagala na više od 70 izložbi u Kini, Izraelu, Egiptu, Italiji, Srbiji i Hvatskoj. Živi i djeluje uz prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav u Donjoj Dubravi u Međimurju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon