PLENKOVIĆEVA FINANCIJSKA MILJENICA U PODRAVCI RADNICIMA ISPLAĆUJE MIZERNE PLAĆE

Tekst: L. Glembay

Foto: Panopticum

Prema pisanju pojedinih hrvatskih medija, predsjednica Uprave Podravke i bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić nije dolaskom u bivšu koprivničku pekmezaru uspjela pohvatati konce upravljanja tvrtkom. Naime, osim gomilanja menagerskih kadrova na čije direktorske bonuse su bačeni milijuni mjesečne plaće radničke klase u Podravci iznose u prosjeku skromnih 5.000 kuna netto. Za razliku od radnika vodeći menadžeri Podravke, odnosno pet članova Uprave i 60 direktora, ove godine dobilo je oko 21,4 milijuna kuna bonusa koji su im isplaćeni za poslovanje u 2021. godini, a najveći iznos od oko milijun kuna dobila je predsjednica Uprave Martina Dalić.

Osim kadrovskih problema, podravkina prodaja u drastičnom je padu, bez obzira na to što su poslovni izvještaji pokazivali kako je financijski rast u prvom polugodištu ove godine iznosio obećavajućih 8,8 posto. Takav pad prodaje u Podravci nije do sada zapamćen te on pokazuje kroz kakvu ozbiljnu krizu prolazi koprivnička prehrambena tvrtka.

Povodom toga nedavno se sastao vodeći Podravkin sindikat PPDIV kako bi se progovorilo o složenom materijalnom položaju Podravkinih djelatnika, na čiji je položaj utjecala globalna kriza, odnosno inflacija i rast troškova života. Razgovori na tu temu očekuju se tokom jeseni na kojima sindikat s Upravom namjerava započeti pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon