PLENKOVIĆEV POTENCIJALNI KOALICIJSKI JOKER OCIJENIO TRAMIŠAK NAJLOŠIJOM MINISTRICOM U VLADI

Tekst: B. Marconi

Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Predsjednik stranke Socijaldemokrati Davorko Vidović, jedne od mogućih, novih potencijalnih koalicijskih partnera HDZ-a, ocijenio je u četvrtak, 12. siječnja 2023. da je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU na odlasku Nataša Tramišak bila jedna od najlošijih u Vladi, a područje za koje je bila zadužena jedno od najzapuštenijih.

Naime, Vidović je u Saboru izjavio kako je područje regionalnog razvoja uz poljoprivredu najzapuštenije područje u hrvatskoj politici te kako su sve promjene u tom smislu dobrodošle. Dodao je i kako je veći problem ono što slijedi, a to je da dolaze oni koji će vjerojatno kao i 22 prethodna ministra završiti neuspješno i smjenom. Kada je riječ o obnovi, vladinom političkom prioritetu u ovoj godini, Vidović smatra da će biti ključna uska suradnja dva ministarstva, za graditeljstvo i EU fondovea hoće li u tome uspjeti pokazati će vrijeme.

Podsjetimo, prilikom prošlogodišnje ceremonije otvaranja Pelješkog mosta Davorko Vidović dobio je prestižno mjesto u prvom redu, odmah uz državni vrh, te su tom prilikom počele spekulacije o mogućem koaliranju stranke Socijaldemokrata s vladajućim HDZ-om, i to na tragu već oprobanog recepta koji je HDZ primjenio s Vrdoljakovim HNS-om. Iako za sada nema nekih bitnih znakova koji bi nagovjestili mogući kemijsko-politički spoj ovih dviju stranaka, poznavaoci prilika na domaćoj političkoj sceni ne isključuju ni tu opciju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon