PLENKOVIĆ PRIREDIO DOMJENAK UOČI GODIŠNJE KONFERENCIJE HRVATSKIH VELEPOSLANIKA

Tekst: B. D.

Foto: A. B.

Za sudionike godišnje Konferencije hrvatskih veleposlanika koja u četvrtak, 26. kolovoza 2021. počinje u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković je u večernjim satima u srijedu, 25. kolovoza 2021. priredio domjenak za hrvatske veleposlanike i konzule u vrtu Banskih dvora.

U kraćem obraćanju premijer Plenković je izjavio kako je pandemija Covid-19 u potpunosti izmijenila agendu međunarodnih odnosa, upravljanja i komunikacija te da je utjecala na zdravlje ljudi u svijetu, gospodarstvo, financije i svakodnevni život, međutim, naglasio je Plenković,  Hrvatska je u pandemiji korone uspjela izbalansirati zdravstvenu zaštitu građana s ekonomskim interesima.

Osim toga, Plenković je poručio prisutnima da Hrvatska treba iskoristiti činjenicu budući je među zemljama koje će u idućem desetljeću dobiti najviše europskih sredstava, što joj daje oslonac za “razvojno desetljeće”.

Plenković se osvrnuo i na krizu u Afganistanu po talibanskom preuzimanju vlasti, istaknuvši da si je Hrvatska zadala tri temeljna cilja, i to: omogućavanje povratka hrvatskim državljanima, doprinos stabilizaciji zemlje i djelovanje kako bi se učinilo sve da ne dođe do ponavljanja velikog migracijskog vala poput onog iz 2015./2016. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon