PLENKOVIĆ OBILAZI GRČKU KAO DE MICHELIS 1991. HRVATSKU

Tekst: Panopticum

Foto: MVEP

U utorak, 3. ožujka 2020., Plenković je zajedno s šeficom Europske komisije Ursulom von der Leyen, zatim predsjednikom Europskog vijeća Charles Michelom, predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem te grčkim premijerom Kyriakos Mitsotakisom obišao kopnenu granicu Grčke s Turskom kako bi stekao bolji uvid u migracijsku krizu koja je nastala jednostranim otvaranjem Turske granice prema Grčkoj prije nekoliko dana.

Osim izrečenih uobičajeno političko-diplomatskih fraza poput ‘Grčka je štit i vanjska granica Europske unije’, zatim ‘I u našem interesu je da grčka granica ostane neporozna’, premijer RH Andrej Plenković ničim nije ostavio dojam i preslikao odlučan stav kako Hrvatske tako ni EU o nastalom problemu na granicama Grčke, odnosno Europske unije. Slučajno ili ne, ostavio je tek dojam uglađenog političara koji ne vidi rješenje za migrantsku krizu koja kuca na vrata EU, jednako kao i njegov zbunjeni EU prethodnik Gianni de Michelis, koji se nije snalazio na prostorima devastirane i okupirane Hrvatske 1991. godine. Gotovo jednak, prilično neodlučan i neuvjerljiv govor održala je i EU šefica Andreja Plenkovića, Ursula von der Leyen, izjavivši da je stigla na granicu EU da pošalje jasnu poruku solidarnosti i podrške Grčkoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon