PLENKOVIĆ: NEDOPUSTIVO JE DA DOBRONIĆ VRŠI DISKVALIFIKACIJU IZVRŠNE VLASTI

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić je medijskim napadima na vladu izišao izvan okvira svojih nadležnosti, izjavio je u utorak, 18. srpnja 2023. u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković prilikom sudjelovnja na samitu EU i zemalja Latinske Amerike i Kariba.

 “Predsjednik Vrhovnog suda, sukladno našem zakonskom okviru, nije niti političar, niti dio izvršne vlasti, niti sindikalni povjerenik. To su tri stvari koje se nekako  mogu iščitati iz njegovih nastupa koji idu preko onoga što bi bila skrb o funkcioniranju cijeloga sudstva i to po mom sudu nije dobro”, rekao je Plenković.

 “Neprihvatljivo mi je kao predsjedniku Vlade da predsjednik Vrhovnog suda sebi dopušta takvu diskvalifikaciju izvršne vlasti i de facto politički napada Vladu, što nije niti normalno niti uobičajeno”, istaknuo je Plenković. Dodao je da je njegova Vlada povećala plaće službenicima u pravosuđu i više nego što je tražio Vrhovni sud.

Premijer je dodao da je Dobronić dao “politikantsku izjavu i laž, gdje je išla medijska insinuacija i da je hrvatska Vlada poslala specijalnu ili interventnu policiju na štrajkaše što je naravno potpuna neistina”.

 “Mi smo to oštro demantirali i nedopustivo je da si predsjednik Vrhovnog suda dopušta da ide s politikantskom tezom koja je u biti narativ oporbe”, rekao je Plenković.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon