PLENKOVIĆ NA METI SAMOPROZVANOG PORTALA ZA ISTJERIVANJE ISTINE

Tekst: R. F.

Foto: S. C.

Faktograf, samoprozvani hrvatski portal zadužen za istjerivanje istine, zaključio je u objavi na svojim internetskim stranicama u srijedu, 3. veljače 2021. kako predsjednik Vlade RH tijekom prošlog tjedna, kada je oporba u Saboru srušila kvorum jer na dnevni red za glasanje nije stavljena točka o ukidanju obavezne članarine za Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), nije imao sigurnu većinu budući je stav o promjenama oko HGK postignut je tek četiri dana kasnije.

Podsjetimo, oporba u Saboru srušila je kvorum jer na dnevni red za glasanje nije stavljena točka o ukidanju obavezne članarine za Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), a premijer Plenković je od tada u kontinuiranom medijskom napadu na oporbene stranke. Kako navodi Faktograf, slične optužbe premijer Plenković je ponovio u subotu, 30. siječnja 2021.  u Petrinji i u utorak, 2. veljače 2021. nakon sastanka s koalicijskim partnerima. Nadalje, Faktograf navodi da je  Plenkovićeva  „destabilizacija političke scene“ posljedica rezultata izbora nakon kojih je sklopljena tanka većina od svega 76 glasova, što znači da je vladajuća većina uvijek upitna izostankom samo jednog člana, pozivajući se pritom na izostanak Miroslava Tuđmana, zastupnika na čiju se bolest pozivao Plenković, a koji je u međuvremenu preminuo. Naime, Plenković tezu o odbijanju oporbe da se sastane s njim još u srpnju 2020. godine nakon parlamentarnih izbora, često ponavlja, ali netočno predstavlja kontekst, zaključuju novinarke Faktograf-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon