PLANINARSKI IZLET NA DINARU

Ove godine tradicionalni pohod na Dinaru, kao najvišu hrvatsku planinu, izvest će se u subotu 28. svibnja 2016., s polaskom u 8 sati iz Glavaša i povratkom istim putem (7-8 sati hoda). Organizator pohoda je Hrvatski planinarski savez dok Stanica planinarskih vodiča Šibenik organizira prihvat vođenih planinarskih skupina na Brezovcu te na početku planinarske staze u Mirkovićima s preporukom silaska na Glavaš. Za sigurno i ugodno planinarenje brinut će se članovi HGSS Stanice Šibenik i Stanice planinarskih vodiča Šibenik koji će pružati i podršku vodičima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, koji vode planinare iz matičnih društava.

dinara

Tekst: HPS

Foto: www.hps.hr

Ove godine tradicionalni pohod na Dinaru, kao najvišu hrvatsku planinu, izvest će se u subotu 28. svibnja 2016., s polaskom u 8 sati iz Glavaša i povratkom istim putem (7-8 sati hoda). Organizator pohoda je Hrvatski planinarski savez dok Stanica planinarskih vodiča Šibenik organizira prihvat vođenih planinarskih skupina na Brezovcu te na početku planinarske staze u Mirkovićima s preporukom silaska na Glavaš.

Za sigurno i ugodno planinarenje brinut će se članovi HGSS Stanice Šibenik i Stanice planinarskih vodiča Šibenik koji će pružati i podršku vodičima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, koji vode planinare iz matičnih društava.

Domaćinstvo i planinarski ručak kod planinarske kuće Glavaš pružat će članovi HPD Sinjal iz Kijeva, uključujući mogućnost noćenja u šatorima ili u prostorijama škole u Kijevu.

Za uspon je obavezna planinarska oprema, a sa sobom je potrebno ponijeti dovoljno vode te zaštitu od sunca, kiše i vjetra.

Budući da datum pohoda omogućuje poduzimanje višednevnih planinarskih tura po okolnim planinama (Promina, Svilaja, Poštak i Kijevski Kozjak) od četvrtka 26. svibnja do nedjelje 27. svibnja 2016. osigurana je, u suradnji s planinarskim društvima koja upravljaju planinarskim objektima na širem području, dostupnost svih planinarskih kapaciteta na tim planinama, kao i mogućnost vođenja za zainteresirane grupe.

Pozivamo sve zainteresirane planinare da sudjelovanjem u tradicionalnom usponu na najviši vrh Hrvatske i ove godine u velikom broju istaknu važnost Dinare kao najviše hrvatske planine!

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon