PLANINARSKI DOM PAKLENICA OTVOREN ZA POSJETITELJE

Tekst: R. F.

Foto: A. H.

Od 19. svibnja 2020. Planinarski dom Paklenica nastavio je s radom, ali zbog korone u malo drugačijem obliku uz pridržavanje uputa HZJZ-a i držanje minimalnog razmaka te s pažnjom na higijenu ruku.

Za noćenje planinara dom će do daljnjega raditi u smanjenom kapacitetu sa samo dvije spavaonice. Noćenja će biti moguća samo vikendom isključivo za grupe koje su rezervirale svoj smještaj, i to najviše dvije grupe do 8 osoba. Pri rezervaciji veće grupe planinara imaju prednost. Hranu i piće dom poslužuje normalno, ali samo na terasi. Stoga uprava doma moli za razumijevanje jer se nada da će ubrzo početi raditi s punim kapacitetom.

Osim toga, izdana je preporuka za sve planinare, izletnike i sve ostale koji namjeravaju posjetiti NP Paklenica i planinski prostor Velebita, da pripaze na zmije s apelom da ih ne uznemiravaju ili ubijaju budući su zaštićene kao važan dio ekosustava. Osim toga, u Nacionalnom parku Paklenica je strogo zabranjeno branje i trganje bilja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon