PISMO SILVE ČIKOS ZASTUPNICIMA I PREDSJEDNIKU EU PARLAMENTA

Tekst: S. Čikos

Foto: AFP

Poštovani predsjedniče Europskog parlamenta, dame i gospodo zastupnici parlamenta i drugi!

Dolaskom gospodina Andreja Plenkovića na političku scenu Hrvatske dogodilo se silovanje demokracije, sramotne prevare na parlamentarnim izborima a potom i ponižavajuće sastavljanje Vlade. Niti u jednoj članici EU, niti manjine niti etničke skupine ne kreiraju politiku države. Ovakva vlada rezultat je želje za vlašću i gluposti jednog čovjeka.

Ma što god Europa pa i gospodin Plenković mislili o toleranciji te „bratstvu i jedinstvu“ Hrvatske i Srbije nakon 30 godina, zapamtite: rane nisu zacijelile jer se politika nije potrudila vidati ih. Narodi su ostavljeni samima sebi na milost i nemilost onda, ali i danas. Nije moguće na silu ukinuti emocije ljudi i izbrisati duboke ožiljke nastale u domovinskom ratu kao da se nije ništa dogodilo. Jer, dogodilo se.

Umjesto da se kriminal svake vrste procesuira i zaustavi i da se pokrenu mehanizmi sudbene vlasti, započela je pljačka Hrvatske neviđenih razmjera. Uvodi se korupcija i nepotizam kroz ključanice, mala i velika vrata. Znanje i struku zamijenili su oni podobni s članskom iskaznicom HDZ-a. U hrvatskoj „demokraciji“ postoji samo jedno, jedino neprikosnoveno mišljenje, ono gospodina Andreja Plenkovića. Taj čovjek nije u stanju voditi psa na uzici a kamoli državu.

Narod je frustriran diktaturom, bahatim i nekulturnim ophođenjem kako prema građanima, tako prema opoziciji, novinarima i svima koji mu oponiraju.

Frustracija, bijes pa i mržnja, šire se među građanima svjesnim da je dotični gospodin svojim političkim neznanjem i nepotizmom posađenim u svim vladajućim strukturama pa i šire, te ignorirajući kriminal i lopovluk, doveo Hrvatsku na rub provalije. Nije dobro kada u narodu počinje ključati.

Gospodin Andrej Plenković je projekt EU pa se stoga postavlja pitanje: njegovo djelovanje je posljedica politike EU ili je njegovo djelovanje rezultat osobne političke nezrelosti i projekcija karaktera: egoizam, pohlepa, neznanje i svih sličnih ljudskih karakteristika?

Ipak, Europa mora znati.

Korupcija, lopovluk i razaranje hrvatske opstojnosti je rezultat projekta EU ili samo nesposobnost i rušilački nagon gospodina Andreja Plenkovića?

Zašto je Poglavlje 23. bila zamka za Hrvatsku? Zašto je EU trebala potonulu, ratom izmučenu Hrvatsku,  još uvijek nesposobnu nositi se sama sa sobom?

Slabe i ranjene lako je pokoriti, zar ne?

Od GRECO-ovog (Group of States against Corruption) drugog pa do petog evaluacijskog kruga u svezi procjene stanja korupcije u Hrvatskoj, osim postavljenog zakonskog okvira, nije se dogodilo ništa. Okvir je ostao prazan, bez sadržaja.

Na prevaru i političkom trgovinom postali smo članicom EU. Oprostite, ali 28 posto od ukupnog broja birača ne smije odlučivati o interesima ostatka naroda. A tih sramotnih 28 posto jeste politička prevara koja se dogodila preko noći, ishitreno, promjenom Ustava RH u dijelu koji se odnosi na udruživanje.  Da li se u bilo kojoj članici EU može dogoditi da se brutalno izmanipulira i prevari narod poradi prikupljenih potpisa za provođenje bilo kojeg referenduma?  I sada, kada smo tu gdje jesmo, u demokratskom glibu, za vratom imamo diktatorsku čizmu u liku gospodina Andreja Plenkovića.

Danas, 7 godina po ulasku u EU u Hrvatskoj ne postoje načela i regule Poglavlja 23. Sve ono što definira to Poglavlje, od neovisnosti, samostalnosti sudbene vlasti preko Državnog odvjetništva koje bi imalo samostalno djelovati i biti neovisno pravosudno tijelo, ovlašteno i odgovorno za kaznene progone, zaštitu imovine RH te zaštitu Ustava i zakona do neovisnosti pravosuđa odnosno postojanja objektivnih i transparentnih kriterija imenovanja i napredovanja pravosudnih dužnosnika, naprosto ne postoji u stvarnom životu građana.

U Hrvatskoj dioba vlasti nije čak niti privid.

U borbi protiv korupcije Hrvatski sabor donio je 2008. godine Strategiju suzbijanja korupcije a „učinkovita“ provedba osigurana je usvajanjem Akcijskog plana kojim su određene provedbene mjere. Važno da je usvojen jer od ulaska Hrvatske u EU korupcija buja i raste kao Flemingova plijesan.

Zakonodavna, sudbena i izvršna vlast su isključivo u rukama jednog čovjeka, gospodina Andreja Plenkovića, bezkrupuloznog tiranina hrvatskog naroda, egocentrika koji je apsolutno nesposoban biti na čelu Vlade. Ipak, postavljam pitanje: ni je li to politika Europske Unije kako bi nas može biti lakše sažvakala i ispljunula, pretvorila u etničku skupinu i lišila nas suverenosti, naše kulture i svega onog što nas čini nacijom, hrvatskom državom.

Činjenica da je Vlada gospodina Andreja Plenkovića glatko s puno nadmenosti i bezobrazluka odbacila interpelaciju zastupnika parlamenta znači omalovažavanje i sprdanju s Hrvatskim saborom, Hrvatskim narodom i demokracijom. Može bit da nismo svjesni kako smo ipak zakoračili u globalističko postdemokratsko društvo.

Naša djeca i unuci, prijatelji, susjedi, moj kvart, moj Zagreb i moja Hrvatska naprosto ne žele imati za premijera šarlatana, nesposobnog egocentrika. Zadnje četiri godine Hrvatska se politički, moralno i na svaki drugi način sunovratila u bezdan totalitarizma.

Maknite tog čovjeka s grbače hrvatskog naroda!

S poštovanjem,

Silva Čikos

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon