PISMO SILVE ČIKOS UREDNIŠTVU PORTALA FAKTOGRAF.HR

Tekst: Silva Čikos

Foto: www.point.zastone.ba

Poštovani Gongovci i urednici Faktografa!

Eto, uzela sam si za pravo prije svega misliti, potom zaključivati i sve pretvoriti u pisani oblik o Vašem djelovanju u medijima javnog informiranja koje se svelo na manipulaciju i obmanu hrvatskog puka. Ako sam stekla pogrešan dojam o vašem radu, onda ste za to zaslužni sami. 66 mi je godina tek, valjda ću do kraja života svladati i naučiti misli ispravno.

Faktograf, izdajnici i sluge diktatorskog režima. Locirati, identificirati, uhititi, transferirati, koga? Pa njih, Faktograf. Ako to kaže jedan premijer onda valjda može i jedan penzioner.

Doduše, sa zakašnjenjem ali još uvijek i te kako aktualno, slučajno sam naišla na članak objavljen 10. srpnja 2020. godine na portalu Faktograf.hr: „Alemku Markotić i Novu TV upetljali u izmišljenu međunarodnu zavjeru farmaceutskog lobija“.

Zar stvarno gospodo novinari (jeste li Vi uopće novinari?) Faktografa. Neshvatljivo je i bezobrazno čitatelje dovoditi u zabludu. Da biste nešto osporili, morate podastrijeti argumente ali ne one iz „vaših izvora“ budući jednako kao i Vi lupetaju u službi globalističko političkih igrokaza i novog svjetskog poretka. Tamo gdje je novac svrdlo, nema niti činjenica a bogami niti istine iako su značenja ista. Dobili ste domaću zadaću i to dobro plaćenu. Znate, treba imati želudac prostituirati se za elitu a protiv države i naroda.

Stvarnost, realnost i zbilja čovječanstva su riječi istoznačnice koje opisuju farmaceutski lobi. To se zove FARMAKOMAFIJA. Porobili su i uništili svijet. Oni su svuda oko nas. Čak što više, vrlo vidljivi. U svakoj ambulanti na svakodnevnoj bazi akviziteri farmakomafije hodočaste liječnicima vrbujući ih ne bi li u liječenju svojih pacijenata koristili baš to, njihovo jeftino generičko smeće. Teško da će se recimo liječnik obiteljske medicine usuditi pacijentu prepisati originalnu verziju dobro poznatog, zaštićenog pripravka jer … Bog zna kako bi HZZO takvu hrabrost „nagradio“. Novčanom kaznom ili možda oduzimanjem licence.

Kada ste već zagrebli po farmaceutskoj industriji a silno se trudite na svojem portalu demantirati sve u svezi g. Williama Henrya Gatesa III, dobro je znati kako je dotični gospodin produžena ruka vladara iz sjene. Ne znate tko su oni? Pa gdje Vi živite? Dakle, niste informirani. Isključivo surfate po internetu i čitate bedastoće. Da li je teorija zavjere ili dezinformacija, pitanje je sad. Danas u 21. stoljeću ne postoje teorije zavjere nego samo i isključivo zavjere protiv čovječanstva. Pohlepa i grabež moćnika, onih koji Vas plaćaju i to prilično dobro. Istina o svijetu čuči u knjigama. Treba čitati i ne biti prodana duša.

Što znate o virusima kao takvim, osim da izazivaju viroze?

Evo nekoliko rečenica za fake news: „Budući virusi ne ostavljaju fosile za sobom, što znači da vrlo malo znamo o njihovom nastanku i razvoju. Međutim, tijekom milijuna godina virusne genetske sekvence se akumuliraju u DNK genomima živih organizama, uključujući ljude, i mogu poslužiti kao molekularni “fosili” za istraživanje prirodne povijesti virusa i njihovih domaćina“. Jeste li to znali? Ja nisam, ali sam pročitala na stranicama znanstvenog časopisa koji je nekim čudom izbjegao šape Billa i Melinde Gates.

Jeste li štogod napabirčili znanja putem interneta o bolesti COVID-19. Ne?  Ništa, jednako kao i mnogi stručnjaci plaćenici. Cijelih osam mjeseci „unajmljena znanost“ pojma nema što bi s virusom SAR-CoV2. Znaju jedino da ima slične karakteristike kao i SARS-CoV1 a Vi sebi dajete za pravo laprdati i promovirati stavove bolesnih globalističkih umova.

William Henry Gatesa III, vaš indirektni zaštitnik i dobrotvor, vlasnikom je niza fondacija u tvrtkama koje se bave farmaceutskom industrijom a naročito onima koje se bave razvojem cjepiva za uništenje čovječanstva pa i cjepiva za COVID -19.

Neke od njih (fondacije) osnovane su poslije 2015. koje godine je Vaš miljenik g. Gates III pomoću kristalne kugle „predvidio“  dolazak COVID-19.  Na nekom od domaćih portala koji pišu o hrvatskoj rezervaciji cjepiva za COVID-19 navode se tvrtke koje se bave istraživanjem ili su na bilo koji način u doticaju sa farmaceutskom industrijom, onom već spomenutom farmakomafijom. Vidi čuda, sve su fondacije u vlasništvu Billa i Melinde Gates. Ma, ne. Možda su to ipak Baba Jaga ili Baba Roga. Pa da ih prezentiramo javnosti: Gavi kojeg su osnivači Billi i Melinda pa: AstraZeneca, BioNtech, Pfizer, Moderna, Merck & Co, Jonson & Jonson etc. kao fondacije.

Da bi uistinu dobro i savjesno radili posao treba guzice zalijepiti za stolac i puno, puno pročitati ali ne ono što s površine nudi google pa pomoću copy paste dokazati činjenicu, nego ispod. Tamo se krije istina. Sve dok budete u službi onih na koje se referirali, od Facebooka pa naviše i na niže, svakako nemate kredibilitet za posao koji radite. Jer znate, kada bilo tko ima silnu potrebu obmanjivati javnost, skrivati, demantirati i ukidati, jasno je da stvari nisu čiste. I na žalost nisu. Trebalo bi Vas ukinuti Ukazom predsjednika Republike Hrvatske tim više što ste izašli iz GONG-ove maternice. I njih jednako kao i Vas. Paraziti koji su se u životu oznojili jedino na plaži. Niti „geološko-rudarski“ radovi po društvenim mrežama nisu dovoljni za koju kaplju poštenog radničkog znoja.

Još ponešto o Vašem meceni g. Gatesu III? Predstavljen javnosti kao filantrop. Bull shit.

Filantrop je osoba koja voli ljude i brine o njihovom boljitku a vlasnik fondacija ostvaruje prihod s već unaprijed određenom namjerom. U slučaju g. Henrya, namjera je po zadatku vladara iz sjene biti sudionikom uništenja čovječanstva. Gdje su velike hvale, tamo su i velike laži.

Volite li burgere? Da? Vaš silno branjeni ne odveć čiste pameti g. Gates III razmišlja ali i djeluje u smjeru proizvodnje „hamburegera bez krava“  i raspravlja o tome kako će “meso uzgojeno u laboratoriju poboljšati našu kvalitetu života”. O ostalim njegovim poljoprivredno stočarsko prehrambenim bedastoćama, nekom drugom prilikom. (izvor: vegconomist.com na dan žena 2019. g. i gatesnotes.com) Bože, siđi pa vidi.

I još po koja crtica iz života g Henrya. Dame i gospodo iz Faktografa; Zaklada Melinde i Billa Gatesa III,  WFP ili Svjetski program za hranu dobila je ove godine Nobelovu nagradu za mir po radi “borbe protiv gladi kao i za poboljšanje uvjeta za stvaranje mira u konfliktnim područjima”. Dragi gospodin Alfred Bernhard Nobel se okreće u grobu.

Ta ista fondacija WFP radi pod okriljem a koga bi drugog, doli globalističke tvorevine UN, članice Komiteta 300. Toliko o navodnim zavjerama i urotama. Vi ste zapravo portal koji se bavi tračevima i dezinformacijama svekolikog pučanstva bez legitimiteta za obavljanje fact-checking poslova. Za povezati i shvatiti događanja unatrag tridesetak godina, nije potrebna nuklearna fizika, derivacije i integralni računi. Potrebno je nešto sivih stanica koje nisu u odumiranju uslijed korištenja napredne tehnologije, logika, ali prije svega kičma.

U pravilu globalisti ne skrivaju svoje monstruozne nakane, sve je transparentno i dostupno samo treba čitati i koristiti matematiku 4. razreda pučke škole. Međutim, problem nastupa kada ljudski rod počinje otkrivati globalističke gadosti uperene protiv Čovjeka.

Strah se uvukao u redove globalista jer je narod počeo misliti pa potom zaključivati. Misaoni proces pojedinca, pa skupine ozbiljna je opasnost za globalističke projekte jer ugrožava „kalendar“ zacrtanog vremenskog slijeda djelovanja. Dohvatio ih strah.

Ponosni ste i hvalite se svojom „specijalizacijom“ fact checkinga kao jedini hrvatski portal.

Točno, jer oni drugi koje u duhu hrvatskog jezika nazivamo tzv. mainstream medijima jesu na platnom spisku i u službi politike ali nemaju želudac za probaviti globalistička sranja vladara iz sjene i njihovih produženi ruku. Bez porote i suda narodima Afrike određena je egzekucija smrtnom injekcijom farmakomafije, što čini mi se i nas čeka. Uskoro.

Peče li Vas štogod osim a… otvora nakon ljutih feferona. Možda savjest? Ne. Vaša DNA nema genom savjesti.

Da je g. William svoju potrebu za osnivanjem fondacija usmjerio ka stvarnim filantropskim nakanama umjesto u cjepivo za pomor djece i ljudi, danas u 21. stoljeću ne bi svakih 5 sekundi diljem Afrike umiralo jedno dijete. Ili od gladi ili od „navodnih bolesti“ a koje su posljedica nemilosrdnih procjepljivanja po radi smanjenja populacije. To već gotovo dva desetljeća radi g… od čovjeka a vi u tome svesrdno sudjelujete. Sram Vas bilo.

Od kuda Vam moralno i bilo koje drugo pravo osporavati bilo čije promišljanja i stavove. Sloboda govora samo kada odgovara Vašim mecenama i ako je u skladu sa davno (1974.?) zacrtanim agendama ili projektima, kako Vam drago. U strahu su velike oči. I trebaju biti.

Dohvatili ste se dr. Lidije Gasjki jer se vašim nalogodavcima ne sviđa njen stav o FARMAKOMAFIJI. Dr. Lidija Gaski davne je 2009.  godine kad su neki od vas još bili intelektualna nedonoščad, izdala stručnu knjigu „Lijekovi ili priča o obmani“ za koju je recenziju napisao prof. dr. Valerije Vrček.  U Soc. ekol. Zagreb, Vol. 18 (2009.), No. 1 Recenzije i prikazi. „Citat: U svakom slučaju, radi se o djelu koje predstavlja na dokazima utemeljenu kritiku moderne medicine, posebno moderne farmakoterapije koja je lijek pretvorila u sirovu tržišnu robu. Funkcija lijeka na tržištu je profit, a medicina postaje ekonomska djelatnost. Proizvođači lijekova bave se uglavnom marketingom, a mnogo manje razvojem i istraživanjem. Robu, odnosno lijek, najvažnije je prodati“. Zanimljivo da 2009. g. struka niti je zabranila knjigu niti je smatrala da je sadržaj netočan i manipulativan. Jer, te 2009. g. u Hrvatska još nije bila porobljena i ljudima je bilo dozvoljeno misliti i iznositi promišljanja i stavove.

Što se pak tiče prof. dr. sc. Mile Alečković, žena je „zmaj“. Osim psihologije i psihopalologije, ova dama je pristalica suverenizma i bori se zajedno sa slobodnim ljudima protiv manipulacije i totalne kontrole ljudi. To svakako ne odgovara onima koji su vas vrbovali za „svoju stvar“, globalističkim gadovima. Oni bi manipulirali i kontrolirali pa im javno prezentirani antiglobalistički stavovi mrse račune.

„Petar Vidov otkriva kako će hrvatski Faktograf pomoći Facebooku u suzbijanju lažnih vijesti“ (op. a. g. Vidov je glavni urednik Faktografa). Bogme ste se uvalili. Prodali ste hrvatski puk i dušu vragu. Imate obraz kao đon.

“Građanski odgoj i medijska pismenost ključni su za ovaj problem. Važno je što veći broj ljudi naučiti da ne mogu vjerovati svemu što susretnu na internetu. Važno ih je naučiti kako razlikovati izvore kojima mogu vjerovati od onih kojima ne mogu vjerovati. Ali to je dugotrajan i jako skup proces“.

Odlično, Vi biste naciju educirali kako i što da misli. Kako se usuđejte. Naumili ste ljudima ispirali mozak i bavili se „misaonom lobotomijom“ za potrebe globalističkih Zuckerbergovih sranja, ne dozvoljavajući da čovjek ima svoj stav i mišljenje o bilo kojoj stvari ili osobi na svijetu, pa i Vama. Orwell-ova 1984 Vam je uzor? Želite uvesti Misaono ministarstvo? Dragi gospodine Vidov, što se Vama dogodilo u djetinjstvu pa Vam je oštećena neuroplastika mozga. Čovjek, ili ti homo sapiens je misaono biće i zamislite, može razmišljati i bogamu, zaključivati. A vi biste posredstvom g.  Zuckerberg a u ime Novog svjetskog poretka ukinuli čovjeku misao i pretvorili ga u Huxleyeve Alfe i Bete.

Gospođa Sanja Despot zamjenica glavnog urednika: „Osam zahtjeva protiv cenzure među kojima su zahtjevi da se prekine zlouporaba sudskih tužbi, zahtjevi za zakonsku zaštitu novinara koji upozoravaju na pritiske kojima su izloženi, depolitizacija vijeća za elektroničke medije, ali i razrješenje vodstva HRT i hitne izmjene Zakona o HRT-u“.

Cenzura kažete gđa Despot? Sebe ne biste cenzurirali ali dr. Lidiju Gajski i prof. dr. sc. Milu Alečković, svakako.

Sramotne cenzure koje provode vaši mecene na Facebooku, Twitteru, svim medijima javnog informiranja diljem svijeta, Instagramu i inim društvenim mrežama, ne spadaju u Vaših osam zahtjeva protiv cenzure. Naravno, jer kaputi se mijenjaju po potrebi a riječ moral zamjenjena je riječju banknota.

Umalo zaboravih: može bit da su takve cenzure potrebne kako se moždane vijuge homo sapijensa ne bi bespotrebno naprezale. Faktograf misli umjesto nas.

A tužba za dovođenje u zabludu hrvatskog naroda zbog stupidnih i naručenih fact checkinga poslova. Što mislite da dr. Lidija Gajski ili prof. dr. sc. Mila Alečković ili bilo tko prozvan ili osporavan na Vašem portalu, ustanu tužbom protiv Faktografa radi uplitanja u njihove misaone procese, zaključivanje i ugrožavanje slobode govora. Mirni ste. Tužbeni zahtjev protiv Vas korumpirano hrvatsko sudstvo stavilo bi na čekanje u neku od ladica ili ti fijoka.

Ali, u ponekoj državi svijeta za razliku od Hrvatske postoji trodioba vlasti. E, u tom svijetu sudili bi Vama jednako kao i Vašim nalogodavcima za verbalna zlodjela učinjena protiv hrvatskog čovjeka i čovječanstva uopće.

Ana Brakus izvršna urednica: „Ljudi su zaboravili biti ljudi“. Kaže žena koja svesrdno svojim djelovanjem na portalu Faktograf, sudjeluje u provođenju planova zacrtanih od globalističkih silovatelja svijeta. U tim planovima gubi se svaki oblik ljudskosti.

„Posebno ju zanima sve ono što ju najviše nervira, a sve to stane u jednu riječ – politika“. „…protestirali protiv gušenja slobode govora …“. Ne bi li se ovakve izjave mogle nazvati licemjernima obzirom da Faktograf ima dva različita „metra“ o slobodi govora. Ovisi tko otvara usta.

Troje ljudi pronose i zagovaraju slobodu  govora i žestoki su protivnici cenzura. Jesam li već spomenula licemjerje. Svojim djelovanjem pokušavate ušutkati one koji misle i rade drugačije od onih koji Vas hrane pa bi na svaki način zabranili ljudima bilo kakav stav ili misaoni proces. Novinarstvo je struka koja se temelji na kodeksu časti. Doduše, Faktograf nema časti ali ima kodeks: profesionalnom se ponašati i raditi za nalogodavca platitelja.

I za kraj dame i gospodo Faktografa, PolitiFact i USA Today kojima upravlja Poynter institut, odnosno Gannett dobili su sredstva fondacije Billa Gatesa po radi ustupanja platforme za veličanje lika i dijela više puta imenovanog i spominjanog gospodina. Da se zbljuješ.

A tko Vas plaća? Na čijoj ste platnoj listi? IFCN-a u vlasništvu tog istog Poynter instituta koji je pak u financijskim kanđama Open Society Foundations a ovaj u vlasništvu g. George Sorosa. Čovječe, koja mreža zlotvora na djelu. Dakle, Vi ste na platnoj listi g. Sorosa. Crijeva vuče za sobom i još ima snage biti zlotvorom čovječanstva. Doduše, to sad već za njega rade njegovi nasljednici.

Niste omiljeni jednako kao niti oni što Vas plaćaju. Hrvatski narod je možda inertan ali nije glup, a naročito ne puši propale pokušaje ispiranje mozga. Sad već svi sve znamo. Uzalud Vam trud svirači. Gdje laž ruča, tamo ne večera, zapamtite.

Kada im više ne budete trebali, progutat će Vas mrak. Tako moćnici rade sa plaćenicima. Locirani ste i idenficirani. Što preostaje?

Srdačan pozdrav,

Silva Čikos

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon